Shigeru Ban Wire: Inside Shigeru Ban's Kid-Centric Cardboard Community Center

Curbed

View gallery

.
shigeru-ban-LVMH-kodomo-art-maison-fukushima-japan-designboom-01-1.jpg
Photo via Design Boom

Add this donut-shaped community center for the children of Fukushima, Japan, to Pritzker-winning architect Shigeru Ban's staggering list of impressive relief projects. First commissioned after the original structure was destroyed by the earthquake in 2011, the LVMH Community Center wraps around a circular courtyard, with a lattice work of cardboard support beams (no surprises there,) a series of photovoltaic panels scattered across the slightly canopied, angled roof, and a very zen single sapling at the center. On all sides, glass doors open into sunny little classrooms lined in bookshelves and hanging vegetable gardens grown by locals. Find a few more photos, below, then head over to Design Boom for the full story.

View gallery

.
shigeru-ban-LVMH-kodomo-art-maison-fukushima-japan-designboom-05.jpg
Photo via Design Boom

View gallery

.
shigeru-ban-LVMH-kodomo-art-maison-fukushima-japan-designboom-04.jpg
Photo via Design Boom

View gallery

.
shigeru-ban-LVMH-kodomo-art-maison-fukushima-japan-designboom-03.jpg
Photo via Design Boom

· Shigeru Ban's LVMH community center for the children of fukushima [Design Boom]
· All Shigeru Ban coverage [Curbed National]

View Comments (0)