News quiz for week of July 25

  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
·2 min read
In this article:
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.

(Answers can be found at the end of quiz.)

1. Simone Biles dominated the Olympics news out of Tokyo when she withdrew from competition to deal with mental health issues. Who won the all-around gold medal in the sport after she withdrew?

A. Rebeca Andrade of Brazil.

B. Sunisa Lee of the USA.

C. Angelina Melnikova of Russia.

D. Vladislava Urazovan of Russia.

2. Pedro Castillo, 51, the next president of Peru, represents what party wing?

A. Conservative.

B. Progressive.

C. Socialist.

D. Neoliberal.

3. According to the U.S. Department of Agriculture, the number of dairy cow farms has fallen even while the number of cows has increased as farms consolidated. What are the farms being replaced by?

A. Housing developments.

B. Tobacco.

C. Corn and soy beans.

D. Dairy goats.

4. Two Republicans have participated in the special committee investigating the Jan. 6 riot at the Capitol. Rep. Liz Cheney of Wyoming is one; who is the other?

A. Rep. Adam Kinzinger of Illinois.

B. Rep. John Katko of New York.

C. Rep. Brian Fitzpatrick of Pennsylvania.

D. Rep. Jim Banks of Indiana.

5. Civil rights activist Robert Parris Moses, who endured beatings and jail while leading Black voter registration drives in the South during the 1960s, has died at the age of 86. Later in life he founded an organization dedicated to improving minority education in math. What was the name of the group he founded in 1982 that is still active today?

A. Minority Mathletes.

B. Varsity Level.

C. The Algebra Project.

D. You Count Inc.

6. A group of elected officials who gave themselves bonuses of $65,000 in federal COVID relief aid will be returning the money after days of criticism. They voted on the awards as part of a plan to give county employees “hazard pay” for dealing with the coronavirus pandemic. Where did this occur?

A. Iowa.

B. Arizona.

C. West Virginia.

D. Michigan.

7. Ford Motor Co. and a self-driving vehicle company is planning to start an autonomous ride service using the Lyft network. The service is expected to start where in 2022?

A. Miami.

B. New York.

C. Detroit.

D. Los Angeles.

8. Several sports made their Olympic debut in Tokyo. Which one of these is in its first year of competition?

A. Chess.

B. Surfing.

C. Baseball.

D. Jiu-jitsu.

9. What country announced that it will start providing booster vaccinations to people over 60 to help protect from COVID infections?

A. Great Britain.

B. Canada.

C. New Zealand.

D. Israel.

10. Dusty Hill, the quiet bearded bass player in ZZ Top, best known in the 1980s for their blend of boogie, Southern rock and blues, has died at the age of 72. He started his musical career with another instrument. What was it?

A. Piano.

B. Harmonica.

C. Cello.

D. Flute.

Answers: 1. (B); 2. (C); 3. (D); 4. (A); 5. (C); 6. (D); 7. (A); 8. (B); 9. (D); 10. (C)

Our goal is to create a safe and engaging place for users to connect over interests and passions. In order to improve our community experience, we are temporarily suspending article commenting