Tour the Pink Brooklyn Home of Actors Rose Byrne and Bobby Cannavale

  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
·4 min read
In this article:
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.
  • Oops!
    Something went wrong.
    Please try again later.

The gut restoration of this 2,700-square-foot Brooklyn brownstone—originally built in 1899—and new addition required historic preservation and modernization to coexist in a perfect balance. Actors Rose Byrne and Bobby Cannavale trusted Frederick Tang Architecture to execute this particular challenge while being truly involved in the whole project.

“Bobby and Rose were an integral part of collaborating in the design process,” says Frederick Tang, director of design and principal architect at Frederick Tang Architecture. “This project is a real expression of their personalities.”

BEFORE: The previous exterior paint was a pale green color.
BEFORE: The previous exterior paint was a pale green color.
AFTER: The building’s brick exterior was painted with Benjamin Moore’s Heather Pink and the arched windows were restored.
AFTER: The building’s brick exterior was painted with Benjamin Moore’s Heather Pink and the arched windows were restored.

The location, a one-block-long street in Boerum Hill, Brooklyn, known for having row houses each painted a different color, was key to making the design coherent. “We knew we wanted the home to take part in the series of the houses, but we also wanted to give it a fresh look,” remembers Frederick. “The decision on the pink actually came from the inside out.… As the project developed, the palette leaned towards pinks and greens, and it felt like a soft pink façade would be a fresh change but also would work with the flanking houses.”

The guest bedroom on the first floor has custom wood shutters, wallpaper by Candice Kaye, and a Matera bed by DWR.
The guest bedroom on the first floor has custom wood shutters, wallpaper by Candice Kaye, and a Matera bed by DWR.
The softly curving staircase leads to the upper level: The flooring is custom-made wide plank whitewashed white oak by State of the Art Wood Floor Gallery.
The softly curving staircase leads to the upper level: The flooring is custom-made wide plank whitewashed white oak by State of the Art Wood Floor Gallery.

Bobby and Rose’s love for this bold color combination was one of the main sources of inspiration for the team. “We used it generously, especially in unexpected areas like the leather-wrapped island base or leather inset at the desk, the bold foliage wallpaper, and the exterior,” says Barbara Reyes, director of design, interiors/branding at Frederick Tang Architecture.

BEFORE: The bones of the apartment were great but needed an airy refresh.
BEFORE: The bones of the apartment were great but needed an airy refresh.
AFTER: On the second floor, in the kitchen, the range is by LaCanche in British racing green; the tiles are Moroccan Zelig tiles from Mosaic House; the cabinetry, designed by the architect and fabricated by Tony Sandkamp, is cream lacquer with curved white oak handles; the countertops are Imperial Danby stone from Vermont; the hood is curved plaster; and the plumbing fixtures are by Dornbracht.
AFTER: On the second floor, in the kitchen, the range is by LaCanche in British racing green; the tiles are Moroccan Zelig tiles from Mosaic House; the cabinetry, designed by the architect and fabricated by Tony Sandkamp, is cream lacquer with curved white oak handles; the countertops are Imperial Danby stone from Vermont; the hood is curved plaster; and the plumbing fixtures are by Dornbracht.

The different spaces were redefined to fit the needs of the couple and their two young children. “When they purchased the house, it was configured as two apartments, each divided into a series of smaller rooms,” Frederick remembers. “The top floor had a really low ceiling, so the biggest task was reorganizing the home to make it work for their family. We turned it back into a single-family home, raised the roof so that the top floor felt larger, and opened up the house as much as we could front to back.”

Here in the kids’ room, the custom millwork was designed by the architects and fabricated by Tony Sandkamp. The custom door with green glass circles was designed by the architects as well and leads into the bathroom.
Here in the kids’ room, the custom millwork was designed by the architects and fabricated by Tony Sandkamp. The custom door with green glass circles was designed by the architects as well and leads into the bathroom.
The Moroccan zellige tiles are from Mosaic House. The plumbing fixtures are unlacquered brass by Vola. The octagonal medicine cabinet was custom designed by the architects.
The Moroccan zellige tiles are from Mosaic House. The plumbing fixtures are unlacquered brass by Vola. The octagonal medicine cabinet was custom designed by the architects.
In the bathroom, which is situated on the third floor, the tub is from Waterworks.
In the bathroom, which is situated on the third floor, the tub is from Waterworks.

Now airy and contemporary, the three-story house still honors its historic charm. Frederick Tang Architecture built the addition out of reclaimed masonry and installed two pairs of large steel-and-glass French doors to access the rear yard. The light-soaked main level (second floor) features the living room, kitchen, and back terrace—with landscaping by Brook Landscape and Crystal Gaudio, while the softly curving staircase leads to the upper level (third floor) where the primary bedroom and kids’ room are. A guest bedroom, entertainment room, bar, and a lounge that opens onto the garden occupy the first level.

The dining set and umbrella are from Design Within Reach.
The dining set and umbrella are from Design Within Reach.
BEFORE: The landscaping was done by Brook Landscape and Crystal Gaudio.
BEFORE: The landscaping was done by Brook Landscape and Crystal Gaudio.
AFTER: In the garden, the vintage 1960s white fiberglass chair is by Eero Aarnio.
AFTER: In the garden, the vintage 1960s white fiberglass chair is by Eero Aarnio.

Throughout the different areas, the material palette of aged brass, leather, and white oak prevails, creating the perfect mix for a warm atmosphere. “We used a lot of plaster,” Frederick adds. “We designed swooping soft curves integrated into many details: the soffits at the skylights, the flue of the fireplace, the kitchen hood, the underside of the curving stairs, and the arched window openings. The curves all help to resolve unique geometries in the space, and we love the soft, meringue-like cream plasters that bring airiness.

“The home is textured and rich in material detail but still light-filled and open,” Frederick says. “More importantly, it reflects the playful, creative spirit of Bobby and Rose.”

In the primary bedroom, the headboard is custom white oak with end tables wrapped in pink leather and hanging with brass rods.
In the primary bedroom, the headboard is custom white oak with end tables wrapped in pink leather and hanging with brass rods.
Here on the first floor, in the garden room, the custom built-in daybed is upholstered in dark green linen from Cloth Fabric; the Charlottenborg chair and table are by Arne Jacobsen; and the light fixtures are by Apparatus Studio.
Here on the first floor, in the garden room, the custom built-in daybed is upholstered in dark green linen from Cloth Fabric; the Charlottenborg chair and table are by Arne Jacobsen; and the light fixtures are by Apparatus Studio.

Originally Appeared on Architectural Digest

Our goal is to create a safe and engaging place for users to connect over interests and passions. In order to improve our community experience, we are temporarily suspending article commenting